"Burak!" - ebook z 50 roślinnymi przepisami, w wersjach bezglutenowych i klasycznych
Burak w mojej kuchni jest stałym punktem programu. Nie tylko dlatego, że uwielbiam jego kolor i smak, ale również dlatego, że wspaniale komponuje się z wieloma dodatkami i można zrobić z niego praktycznie wszystko - rozgrzewającą zupę, różowe naleśniki, aromatyczne pesto czy wilgotne brownie. Koktajl z buraka? Buraczane latte? Czemu nie?! Burak jest po prostu fajny i to "fajność" pokazałam w najnowszym ebooku dzieląc się 50 przepisami na dania z burakiem w roli głównej.
Okres jesienno-zimowy to czas, kiedy wybór wśród sezonowych warzyw i owoców jest dość ograniczony, przez co nasza dieta staje się po prostu nudna. Tęsknimy za wiosną i latem oraz pełnymi kolorów i smaków ryneczkami. Czas oczekiwania na koniec zimy i dla mnie nie jest łatwy. Ratuje go kilka moich ulubionych warzyw, które nauczyłam się przyrządzać na wiele sposobów! Jednym z nich jest mój ukochany burak.To warzywo, które cenię nie tylko za jego właściwości zdrowotne, ale i kulinarną uniwersalność. Z jego dodatkiem można zrobić praktycznie wszystko – owsiankę, omlet, pasztet, makaron, naleśniki, pizzę, a nawet ciasto czy deser! Burak w kuchni daje nam wieeeelke możliwości! Z tego powodu to właśnie burakowi postanowiłam poświęcić najnowszy ebook, w którym znajdziesz wiele pysznych i kolorowych dań, które ubarwiają mi oczekiwanie do wiosny. Jest ich sporo, bo aż 50! Mam nadzieję, że sprawią one, że burak stanie się i Twoim ulubionym warzywem! Nie tylko w okresie jesienno-zimowym.
Ebooka dostaniesz za jedyne 25,65 zł
Moje ulubione powiedzenie mówi “Nie bądź burak, zjedz buraka!”, także warto go się posłuchać i delektować się pysznym smakiem buraka oraz mocą zdrowotną, jaką nam daje!
W ebooku znajdziesz 50 przepisów w wersjach bezglutenowych i klasycznych:
- Kanapka z pastą z buraka i pieczoną brukselką
- Hummus z burakiem
- Prosty pasztet buraczany
- Różowy wegański omlet podany z hummusem buraczanym
- Kokosowy ryż na mleku z burakiem
- Różowa owsianka buraczana
- Pasta buraczana z tofu i orzechami włoskimi
- Pasztet z pieczonych buraków, kaszy jaglanej i jabłka
- Kanapka z pastą z pieczonego buraka i białej fasoli
- Różowy chlebek jaglany
- Roladki z bakłażana z karmelizowaną gruszką, burakami i komosą ryżową
- Bliny buraczane z sosem chrzanowym
- Paszteciki z pieczonych buraków, białej fasoli z pestkami dyni
- Różowe placuszki z nutellą z awokado i malinami
- Pasta z buraka, orzeszków Pini i bazylii
- Bliny buraczane z koperkowym musem z awokado
- Krem buraczany z nutą pomarańczy
- Krem buraczany z imbirem
- Krem buraczany z koperkiem
- Barszcz na zakwasie z zieloną soczewicą
- Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym
- Carpaccio z buraka z pistacjami
- Buraczki z sezamem i granatem
- Sałatka z burakami, jarmużem, ciecierzycą i granatem
- Komosa ryżowa z burakami, boczniakami i dresingiem pomarańczowym
- Sałatka z białej fasoli i buraków
- Sałatka z pieczonym fenkułem, burakiem i komosą ryżową
- Kasza jaglana, burakami, szpinakiem i tymiankiem
- Kasza gryczana z pieczonymi burakami, malinami i orzechami laskowymi
- Komosa ryżowa z pieczarkami brunatnymi, burakami i nasionami słonecznika
- Sałatka z pieczonymi burakami i pomarańczą
- Sałatka z pieczonymi burakami, fasolą, smażonym tofu i suszonymi pomidorami
- Sałatka z pieczonym burakiem, mandarynką i orzechami
- Sałatka z kaszy gryczanej, karmelizowanych gruszek, buraków i orzechów włoskich
- Orientalna potrawka z czerwonego ryżu i buraków
- Galette z wegańskim sosem śmietanowo-serowym i burakami
- Kopytka z buraków z pietruszkowym pesto
- Spaghetti z musem buraczanym
- Warzywa po burgundzku
- Pęczotto na czerwonym winie z burakami i czerwoną kapustą
- Pieczone kotleciki jaglane z burakiem i orzechowym sosem
- Różowe pierogi z ciecierzycy z pieczonymi burakami i szałwią
- Pęczotto z burakiem
- Kokosowa czarna soczewica z pieczonymi burakami
- Naleśniki buraczane z hummusem i pieczoną marchewką
- Pizza z fenkułem, burakiem i musem bazyliowym
- Makaron z burakami w sosie winno-śmietanowym
- Czekoladowe ciasto jaglane z różową śmietaną kokosową
- Brownie migdałowe z burakiem i karmelem daktylowym
- Pudding chia z sokiem z buraka i śliwkami
liczba stron: 123
Obłędnie dobrze przygotowane!
OdpowiedzUsuń