Wysokobiałkowe wegańskie dania - ebook z 50 przepisami
"Wysokobiałkowe wegańskie dania to e-book pełny inspirujących, wegańskich przepisów z wysoką zawartością białka! Bez względu na to, czy jesteś zapalonym sportowcem, osobą aktywną fizycznie, czy po prostu pragniesz zwiększyć ilość białka w swojej diecie, znajdziesz tu coś dla siebie.
Link do ebooka
Białko odgrywa kluczową rolę w budowaniu i regeneracji mięśni, a także w ogólnym utrzymaniu zdrowia i dobrego samopoczucia. Często można spotkać się z błędnym przekonaniem, że dieta roślinna nie dostarcza wystarczającej ilości białka, dlatego moją misją jest pokazanie, że weganizm i wysoka podaż białka mogą iść w parze.
Każdy przepis w tej książce został starannie opracowany, aby nie tylko dostarczyć Ci odpowiednią ilość białka, ale również zachwycić swoim smakiem i prostotą przygotowania.
Ciesz się odkrywaniem nowych smaków, eksperymentowaniem w kuchni i czerpaniem korzyści zdrowotnych z moich wegańskich, wysokobiałkowych przepisów.
Mam nadzieję, że będą one dla Ciebie nie tylko źródłem niezbędnych składników odżywczych, ale również inspiracją do prowadzenia zdrowego i aktywnego stylu życia
PRZEPISY ZAWARTE W EBOOKU:
- Brązowa soczewica z grzybami
- Cytrynowa komosa ryżowa z cukinią, groszkiem i orzeszkami Pini
- Makaron z pesto zielonego groszku
- Budda bowl z bakłażanem, marynowanym tofu, hummusem i wegańską fetą
- Placuszki z ciecierzycy z papryką i szpinakiem
- Fasola w pomidorach z wegańskimi kiełbaskami i papryką
- Steki z kalafiora z sosem orzechowym, prażoną ciecierzycą i granatem
- Pakora z kalafiora z jogurtowo-kolendrowym sosem
- Kopytka z ciecierzycy z pomidorowym sosem alla vodka
- Spaghetti z sosem pomidorowym i klopsikami z zielonego groszku
- Bałkańska potrawka z tofu i warzyw
- Bakłażan faszerowany czarną soczewicą, jogurtem i granatem
- Gnocchi z sosem bolognese
- Kopytka z ciecierzycy na puree z zielonego groszku
- Ciecierzyca w sosie “śmietanowym” z bobem i kurkami
- Pieczone ziemniaki nadziewane twarożkiem z tofu i kurkami
- Ciecierzyca z kapustą pekińską, tofu, brokułem i fasolką szparagową
- Makaron ryżowy z tofu, bobem i kalarepą
- Naleśniki szpinakowe z hummusem i grillowaną rzodkiewką
- Kopytka z ciecierzycy z pomidorowym sosem ala vodka
- Kasza jaglana z sosem pomidorowym, papryką i pieczarkami
- Placki z cukinii, marchewki i ciecierzycy podane z sosem czosnkowym
- Makaron w sosie śmietanowym z fasolą i szpinakiem
- Pomidorowe curry z ciecierzycą i pieczarkami
- Cukinia faszerowana ciecierzycą w sosie bolognese
- Placki z cukinii z serkiem z tofu ze szczypiorkiem
- Soczewica w pomidorach
- Komosa ryżowa z brokułami, grillowanymi pomidorkami i szpinakiem
- Smażona polenta z pieczarkami
- Kopytka jaglane z zielonym groszkiem
- Makaron w sosie “śmietanowym” z cukinią i tofu ala skwarki
- Curry z warzywami i tofu
- Gryczotto z boczniakami i brukselką
- Kasza gryczana ze “śmietanowym” sosem pieczarkowym i marynowanym tempehem
- Orientalne tofu z brokułem
- Orientalne boczniaki z brokułem i groszkiem cukrowym
- Kotleciki z zielonej soczewicy i warzyw w sosie pomidorowym z pieczarkami
- “Skrzydełka” z kalafiora podane z sosem pomidorowym
- Buraczane burgery
- Fasola z pesto bazyliowym
- Zapiekany bakłażan pod “serową” pierzynką
- Pilaf z czerwonej soczewicy, bakłażana i szpinaku
- Sałata rzymska z serkiem z tofu i smażonymi pomidorkami
- Kotleciki brokułowe podane z prażoną ciecierzycą i sosem sezamowym
- Kartacze z pieczarkami i soczewicą
- Kremowe risotto z zielonym groszkiem i kalafiorem
- Zapiekanka z ziemniaków, porów i groszku
- Komosa ryżowa z pieczarkami brunatnymi, burakami i nasionami słonecznika
- Fasola Jaś z pieczarkami i chili
- Kokosowy dahl z soczewicy z ciecierzycą, pomidorkami i batatem
Ebook ma 115 stron