Roślinne PARTY - ebook z 60 przepisami
Kiedy rozpoczynałam moją przygodę z dietą roślinną, jedną z trudniejszych kwestii do ogarnięcia było dla mnie party food. Wielokrotnie, gdy organizowałam imprezy głowiłam się, co podać, by można z tego stworzyć stół pełen smacznych przekąsek. Dziś stworzenie party z niebanalnymi daniami nie jest dla mnie problemem, dlatego postanowiłam napisać ebooka, który pomoże początkującym w diecie roślinnej, a tym już bardziej ogarniętym da mnóstwo nowych inspiracji jedzeniowych. Bo nic bardziej nie przekona Twoich znajomych do ograniczenia spożywania mięsa jak poczęstowanie ich wegańskimi pysznościami! Ebook zawiera 60 ciekawych pozycji jedzeniowych, także każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Spis przepisów:
- Tatar z awokado
- Pasta z orzechów włoskich i białej fasoli
- Frytki jaglane z bazyliowym sosem
- Baba ghanoush z cukinii
- Szaszłyki z tofu i warzyw z sosem czosnkowym
- Krążki cebulowe z jogurtowym sosem ziołowo-czosnkowy
- Sałata rzymska z serkiem z tofu i smażonymi pomidorkami
- Wegańskie warzywne sushi z orientalnym sosem śliwkowym
- Carpaccio z buraka z pesto bazyliowym
- Smażona cukinia w cieście z ciecierzycy podana z majonezem wasabi
- Grillowane tofu podane ze “śmietanowym” sosem z kurkami
- Pieczone ziemniaki nadziewane hummusem i z salsą z pomidorów
- Sałatka z komosą ryżową, batatem i ciecierzycą
- Grillowana kapusta pekińska z dressingiem z natki pietruszki, chili i oliwek
- Grzanki z twarożkiem z tofu i grillowanym bakłażanem
- Tatar z suszonych pomidorów i kaszy jaglanej
- Pieczone awokado w panierce z sosem orzechowym
- Tarta z tofu, pomidorkami koktajlowymi i cukinią
- Buraczane burgery
- Roladki z bakłażana z czerwoną soczewicą, tofu i sosem orzechowym
- Batat z prażoną ciecierzycą i dressingiem bazyliowym
- Pieczona czerwona kapusta z sosem ziołowym i prażoną ciecierzycą
- Sałatka z ananasem, czerwoną kapustą i wegańską fetą
- Galette z ciecierzycą, cukinią i papryką
- Roladki z cukinii
- Tacos z czerwoną fasolą i awokado
- Sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami świeżymi i suszonymi
- Pieczone ziemniaki z pesto kolendrowym i sosem czosnkowym
- Pieczone kotleciki jaglane z burakiem i orzechowym sosem
- Spring rollsy
- Hummus z suszonymi pomidorami i bazylią
- Pizza na spodzie z tortilli z sosem pomidorowym, dynią, pieczarkami
- Crostini z guacamole i „łososiem” z marchewki
- Pieczone tofu w „serowej” panierce
- Różowy chlebek jaglany
- Faszerowane pieczarki portobello ryżem, suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi
- Burgery z kaszy jaglanej i batatów z sezamowym sosem jogurtowym
- Hummus z ciecierzycą, awokado i natką pietruszki
- Prażona ciecierzyca
- Pieczona kukurydza z hummusem i salsą z pietruszki
- Farinata z pomidorem i wegańską fetą
- Steki z kalafiora z czarną soczewicą, granatem i sosem czosnkowo-sezamowym
- Bataty z ciecierzycą w pomidorach
- Chipsy warzywne
- Tarta z ciasta francuskiego z pesto bazyliowym, cukinią, szpinakiem i ciecierzycą
- Pasztet z białych warzyw i chrzanu
- Pasta z pieczonej dyni i suszonych pomidorów
- Chipsy z jarmużu
- Pizza z batata z sosem z pieczonej papryki i warzywami
- Wieloziarniste krakersy z płatkami owsianymi
- Paszteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami, słonecznikiem i ziołami
- Awokado nadziewane wegańskim twarożkiem z ziołami i pomidorem
- „Skrzydełka” z kalafiora podane z sosem pomidorowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego faszerowane musem z zielonego groszku i ziół
- Steki z czerwonej kapusty podane z jogurtem kokosowym i pestkami dyni
- Pieczone tofu z warzywami
- Pasztet z pieczonej marchewki, czerwonej soczewicy i słonecznika
- Smażony brokuł w cieście z ciecierzycy podany z sosem czosnkowym
- Trufle czekoladowe z awokado
- Kawowo-orzechowy pudding z chia podany z karmelem daktylowym
Komentarze
Prześlij komentarz