Smażone zielone szparagi

NOWA STRONA

Wpadaj na mój kanał na You Tube!

Sezon na zielone szparagi niedługo się kończy, więc radzę, nacieszcie się nimi póki możecie. Moim zdaniem nie ma nic lepszego niż smażone zielone szparagi - chrupkie, o lekko orzechowym smaku. Idealne jako przystawka lub dodatek do dań. Koniecznie musicie spróbować!


Smażone zielone szparagi
(2 porcje)
- 2 pęczki szparagów 
- olej do smażenia
- sól, pieprz
  1. Zielone szparagi myję, osuszam, pozbawiam końcówek i wrzucam na rozgrzany olej.
  2. Całość na patelni lekko solę,pieprzę i smażę ok. 15 min. Szparagi mają być miękkie, mocno zrumienione, w niektórych miejscach nawet przypalone.
Pycha!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentarze

Prześlij komentarz

instagram